Home

Historie

De geschiedenis van de sluiswachterswoning annex tolhuis is nauw verbonden met de geschiedenis van de Arkervaart en de sluis, die de verbinding vormde tussen ‘De Vest Nijkerk’ en de Zuiderzee. In 1531 wordt er in de monding van de Arkergraft de eerste sluis gebouwd. Daarvoor werden de goederen voor de ‘Vest Nijkerk’ gelost bij de Spoysluis, over de dijk gezet en daarna met schuiten naar de Vest Nijkerk geboomd of door paarden naar de Vest Nijkerk gebracht. Verschillende eeuwen waren de peilers van de economie in Nijkerk de tabaksteelt en de vetweiderij van Ossen uit Denemarken! In 1702 wordt door een zware storm en springvloed de houten sluis weg geslagen en door de golven kapot geslagen. Er was geen scheepvaart naar Nijkerk meer mogelijk…. 
Lees meer…!

Even voorstellen

De eigenaren van Restaurant Het Sluishuis, Marie-Louise Roozeboom (voormalig eigenaresse van Eetcafé Old Niekark) en Dolly van den Akker, zijn maar wat blij, dat de realisatie van hun droom nu in de steigers staat. De opening wordt in het najaar 2020 verwacht.

Hoge standaard

Deze voormalige sluiswachterswoning aan de Arkervaart staat te popelen om na 20 (!) jaar leegstand weer in de oude glorie hersteld te worden.

Tenminste, dat geldt voor de buitenkant. De binnenkant zal tot het laatste moment een verrassing blijven. Maar uiteraard zal iedereen daar blij verrast over kunnen zijn.

Samen met Marcel Smit en Jasmijn van Ramshorst zal er een restaurant met een hoge standaard gerealiseerd gaan worden. Dit koppel heeft met zijn plannen de eigenaren ervan overtuigd dat zij als kok en sommelier restaurant Het Sluishuis het beste kunnen runnen.
Een ambitieus stel met veel ervaring in en passie voor het vak. Smit heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in de internationale keuken en Van Ramshorst heeft zich gespecialiseerd in wijn- /spijscombinaties. Bovendien zal ze samen met Marie-Louise Roozeboom de gasten ontvangen en hun een onvergetelijke belevenis bezorgen. Het restaurant valt in het hogere segment van de horeca. Het Sluishuis zal zich op zowel de particuliere gast als op de zakelijke markt richten. 

Contact

Restaurant Het Sluishuis
Arkersluisweg 31
3861 NG Nijkerk

T: +31 000 0000 000
E: info@hetsluishuis.nl

Parkeren

Bij Nijkerk aan Zee (rechts van ons restaurant) gaat u door 2 slagbomen, vervolgens rijdt u gelijk naar rechts. Hier bevind zich de parkeergelegenheid voor u.

Uitrijkaarten zijn bij ons verkrijgbaar voor € 2,50 per kaart. Indien u komt voor een lunch menu of diner voorzien wij deze voor u